Indoor Kerstmarkt Meierijstad

Op zondag 9 december 2018 organiseert de Brink in Eerde een indoor kerstmarkt! Op deze sfeervolle markt kunt u volop shoppen maar ook genieten van zang, dans en lekker eten! Theaterkoor Stem is daar aanwezig. Wij bieden u de gelegenheid om zelf Kerststukjes te maken onder deskundige begeleiding. Ook maken wij promotie  voor de nieuwe productie die in het voorjaar van 2020 wordt uitgevoerd.

Lees meer »

Stemweken Rabo Clubkas Campagne begonnen!

Vandaag vallen de stemformulieren voor de Clubkas Campagne op de mat bij de leden van de Rabobank Hart van de Meierij. Laat Theaterkoor Stem meedelen in deze prachtige gift van de Rabobank. Want het maken van mooie theaterproducties kost veel geld.  Voor elke productie werken we erg hard om dit geld bijeen te krijgen maar we zijn ook erg blij met het initiatief van de Rabobank. Zodat we kunnen doen waar we van dromen: MUZIEKTHEATER MAKEN!

Ben je lid van de Rabobank? Breng dan je stem uit via https://www.clubkascampagne.nl/hvdm/clubkascampagne.  Laat je stem niet verloren gaan en steun Theaterkoor Stem in het realiseren van de nieuwe productie

Ben je zelf geen lid maar ken je mensen die dat wel zijn? Vraag hen om Theaterkoor Stem te steunen.

Lees meer »

Een stem voor Stem

Help mee de nieuwe productie van Theaterkoor Stem financieel mogelijk te maken!

Ook dit jaar organiseert Rabobank Hart van De Meierij dé donatie-actie voor verenigingen en stichtingen om een mooie financiële bijdrage te kunnen ontvangen. Theaterkoor Stem doet mee om de nieuwe productie, die in het voorjaar van 2020 gepland staat, mogelijk te maken. Deze productie staat in het teken van bevrijding en vrijheid want in dat jaar is het 75 jaar geleden dat er in Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Als lid van de Rabobank Hart van De Meierij mag je tijdens deze Rabobank Clubkas Campagne stemmen op clubs die je een warm hart toedraagt. Ben je lid van de Rabobank Hart van De Meierij? Steun ons dan door je stem aan Stem te geven in de periode van 15-29 november!

Lees meer »

Nieuwe deelnemers gezocht!

De samenstelling van ons koor verandert met iedere productie maar de basis wordt gevormd door een groep van ca. 35 enthousiaste deelnemers uit Meierijstad en omstreken. Na ‘Boeiende Buren’ is er al volop gewerkt aan het raamwerk van de nieuwe productie en hiermee gaan we na 7 oktober aan de slag. De planning is dat de nieuwe theatershow in het voorjaar van 2020 op de planken staat. Het is dan 75 jaar geleden dat er in Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. De nieuwe productie staat dan ook in het thema van de bevrijding en 75 jaar vrijheid.

Voor deze productie kunnen we in de meeste stemgroepen versterking gebruiken. Met name bij de hoge sopranen en de mannen zijn er vacatures. Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Kom dan een keer vrijblijvend kijken/luisteren/zingen bij een gewone repetitie. Wij repeteren elke week op woensdagavond in De Brink in Eerde (19.45- 22.15u).

Meld je hiervoor wel even aan via een mail bij het secretariaat (secretariaat@theaterkoorstem.nl). Wij zorgen dan voor de ontvangst, begeleiding en nadere uitleg tijdens de repetitie. Meer informatie over het theaterkoor en onze vorig producties vind je op deze website en op Facebook.

Lees meer »

Theaterkoor Stem op Rooi Vol Koren

Theaterkoor Stem is ook te zien en horen op het Rooi Vol Koren Festival op 7 oktober as in Sint-Oedenrode. Om 11:30u (Raadzaal Kasteel-Raadhuis Dommelrode), 14:30u (binnenpodium Mariëndael) en 15:30u (buitenpodium Kerkplein) laten wij u nogmaals genieten van de mooiste nummers uit onze theatershow ‘Boeiende Buren’. Daarmee sluiten we dit project definitief af en gaan ons vol richten op het nieuwe project dat in het voorjaar van 2020 in première gaat. Deze opnieuw zelfgeschreven theatershow staat in het teken van de bevrijding van Nederland waardoor in dat jaar 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Voor actuele informatie over ons optreden en dat van alle andere koren: download de Rooi Vol Koren app in the Apple App Store of the Google Play Store!

Lees meer »

Start repetities

Na een lange vakantie zijn de repetities van Theaterkoor Stem weer gestart. Dat was meteen de vuurdoop van onze nieuwe dirigent en muzikaal leider Wim Reijnders. Ook zijn wij heel blij dat Doré van Deijk ons voortaan op de repetities zal begeleiden op de piano.

Onze eerste missie? Een spetterend optreden verzorgen op Rooi Volkoren op 7 oktober a.s. Hou deze pagina en onze website in de gaten voor meer nieuws hierover. Daar zal ook op korte termijn een tipje van de sluier worden opgelicht over het nieuwe project van Theaterkoor Stem. De plannen hiervoor zijn in een vergevorderd stadium en binnen de verschillende stemgroepen is ruimte voor nieuwe deelnemers.

Lees meer »

Wij zoeken een nieuwe muzikale leider

Theaterkoor Stem is op zoek naar een muzikaal leider! Zo'n 35 koorleden staan te trappelen om na het succes van Boeiende Buren te beginnen met een nieuw project.  Hebt u interesse in deze functie, dan kunt u een mail sturen naar nieuwedirigent@theaterkoorstem.nl zodat wij u van informatie kunnen voorzien! Wij vinden het heel fijn als onze nieuwe dirigent eind mei zou kunnen beginnen!

Lees meer »

Gelukkig hebben we de foto's nog!

En toen was het allemaal alweer voorbij. Wat een weekend! De eerste productie van Theaterkoor Stem was een groot succes. Volle zalen, enthousiaste reacties en complimenten. De cast en crew waren drie dagen in euforische stemming. Wat rest zijn mooie en ontroerende herinneringen aan een theatershow die zelfs onze verwachtingen heeft overtroffen.We willen iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om deze productie te realiseren: sponsors, Ebert van Wanrooij en De Brink, Foolen Licht en Geluid, cast, crew, muzikanten, artistieke leiding, bestuur, vrijwilligers. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Die zullen we komende tijd met enige regelmaat posten op onze facebook pagina om lekker te kunnen na genieten van een fantastische show. Hou deze facebook pagina en onze website ook in de gaten voor nieuws en toekomstplannen van Theaterkoor Stem!

Lees meer »

Aanvangstijd avondvoorstelling

Abusievelijk is in enkele media de aanvangstijd van 20.30 uur vermeld voor de avondvoorstelling van Boeiende Buren. Dit is echter 20.15 uur. De middagvoorstelling op zondag begint om 14.30 uur

Lees meer »

Boeiende Buren Diner

Beleef een gezellig avondje uit met Theaterkoor Stem bij De Beleving in Sint Oedenrode! U sponsort door de aankoop van één of meerdere couverts het Theaterkoor en maakt hiermee de productie Boeiende Buren mogelijk! Genieten van een heerlijk 4-gangen menu en genieten van een muzikale avond? Dat kan samen met ons in De Beleving op donderdagavond 1 februari aanstaande!  Lees hier meer over deze unieke avond!

Lees meer »

Indoor Kerstmarkt Meierijstad

Op 10 december is Theaterkoor Stem met een eigen kraam aanwezig op de 2e Indoor Kerstmarkt Meierijstad in  De Brink in Eerde. Daar zullen zelfgemaakte kerststukjes worden verkocht en zijn er verschillende andere activiteiten ter ondersteuning van het nieuwe project 'Boeiende Buren'.

Lees meer »

Optreden ZEV interactief 2017

Voor een theaterkoor zijn tussentijdse optredens een goede graadmeter om te kijken hoe het staat met de voorbereidingen voor een nieuwe show. Afgelopen zaterdag trad theaterkoor Stem op tijdens ZEV Interactief 2017 in Vierlingsbeek. Een muzikale avond waar 4 koren die allemaal gedirigeerd worden door Nancy Meijer een kort optreden verzorgden met als thema ‘Let Me Entertain You’. En een feestje werd het. Het optreden van Theaterkoor Stem was van hoog niveau en viel in de smaak bij het publiek. Dat schept verwachtingen voor de nieuwe productie die in maart 2018 in première gaat!

Lees meer »

Werkdag 15 oktober

In de aanloop naar een nieuwe productie moet er veel gerepeteerd worden. Omdat de woensdagavond repetities meestal in het teken van zang staan, moet er extra gerepeteerd worden op choreo en spel. Daarvoor zijn de werkdagen. Met enige regelmaat is het theaterkoor in het weekend een hele dag te vinden in de vaste oefenruimte in gemeenschapshuis ‘De Brink’ in Eerde. Zondag 15 okt was de eerste in een reeks van werkdagen. Buiten was het zonnig en warm maar binnen werd er hard gewerkt aan zang, dans en spel. Onder leiding van regisseuse Wim Wijnakker en dirigente Nancy Meijer worden de grote koornummers ‘gezet’ en krijgt de hele theatershow langzaam vorm.

Lees meer »

Pubquiz en dienstenveiling op 10 juni

Op zaterdag 10 juni a.s. wordt in Gemeenschapshuis De Brink in Eerde een grandioze pubquiz en goederen/dienstenveiling gehouden. De inloop en inschrijving is van 19.30 tot 20 uur. Tot rond de klok van 23 uur zal afwisselend de pubquiz en de goederen/dienstenveiling worden gehouden. Theaterkoor Stem brengt tijdens de pauzes ook enkele nummers uit hun nieuwe produktie 'Boeiende Buren'.  U mag dit niet missen! Wij vragen een bijdrage van € 3 per persoon. De opbrengst van deze - vooral ook gezellige - avond komt geheel ten goede aan de voorstelling die het theaterkoor in maart 2018 op de planken gaat brengen. U kunt zch opgeven voor de pubquiz door een mail te sturen naar pubquiz@theaterkoorstem.nl

Op onze Facebookpagina vindt u regelmatig updates van nieuwe goederen en diensten die onder de hamer komen!

Lees meer »

Open repetitie op 15 maart a.s.

Op woensdag 15 maart a.s. houdt Theaterkoor Stem een open repetitie. Het koor zoekt de laatste aanvullingen om precies een jaar later te komen tot een splinternieuwe voorstelling met zang, toneel, dans en veel audiovisuele elementen. De titel en het draaiboek staan in de grondverf en de liedkeuzes zijn gemaakt. Met name voor de bas- en sopraanpartij zoekt het koor nog versterking.

Tijdens de open repetitie kunnen belangstellenden zien en horen hoe er wordt geoefend. Meedoen is ook geen probleem. De locatie is gemeenschapshuis De Brink in Eerde, Sint Antoniusplein 7. Aanvangstijd is 19.45 uur en het duurt tot 22.15 uur. Aanmelden graag voor 11 maart via aanmelden@theaterkoorstem.nl. Kijk ook eens op onze website www.theaterkoorstem.nl. Een tipje van de sluier: de voorstelling verbindt alle inwoners van Meierijstad met plaatsgebonden wetenswaardigheden, lief en leed, roldoorbrekende en verrassende veranderingen en de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer »

Rooi vol Koren

Theaterkoor Stem neemt deel aan het evenement Rooi vol Koren, dat op 16 oktober a.s. wordt gehouden in het centrum van Sint-Oedenrode. Stem treedt om 13.00 en om 14.30 uur op op het binnenpodium van de Beurs. Meer informatie over Rooi vol Koren is te vinden op hun website.

Lees meer »

Stichting op zoek naar uitbreiding bestuur

Theaterkoor Stem is een ambitieus koor dat zich richt op de toekomstige gemeente Meierijstad (Sint-Oedenrode, Schijndel, Veghel). Stem heeft net de TOP2016 afgerond , een uitvoering samen met het Eindhoven’s Muziek Collectief, dat op 11 en 12 juni jongstleden plaats vond in theater de Schalm in Veldhoven. Lees daarover meer op onze Facebookpagina.

Voor haar nieuwe productie heeft het koor grootse plannen. Om die plannen werkelijkheid te laten worden kan de stichting een uitbreiding van het bestuur gebruiken. Wij denken daarbij aan enthousiaste muziek- en theaterliefhebbers uit Schijndel, Veghel of Sint-Oedenrode. Wij zoeken een drietal gegadigden. Over de te verdelen functies binnen het bestuur worden we het vast wel eens! Mocht iemand zin en tijd hebben om theaterkoor Stem te brengen naar een mooie nieuwe productie, dan gaan we graag in gesprek met je.

Stuur een e-mail naar voorzitter@theaterkoorstem.nl of – beter nog – bel voor meer informatie met voorzitter Jos Kaldenhoven op 0622546358.

Lees meer »

TOP2016 de kaartverkoop

Op 11 en 12 juni 2016 staat het Eindhovens Muziekcollectief samen met Theaterkoor Stem en Step by Step in Theater De Schalm in Veldhoven met EM’s Top 2016. De TOP 2000 is een jaarlijks terugkerend radiofenomeen: aan het einde van het jaar worden de 2000 favoriete nummers van radioluisteraars gedraaid.

Geïnspireerd hierdoor brengen  Eindhovens Muziekcollectief en Theaterkoor Stem hun favoriete 32 nummers op de planken. Er is ruimte om te dansen en mee te zingen met de nummers van vroeger en nu.

Kom jij kijken naar onze Top 2016?

De voorstellingen zijn op:

Zaterdag       11 juni                       20.15 uur

Zondag          12 juni                       14.00 uur

De kaarten kosten:

Staanplaatsen                                €15,-

Zitplaatsen (op aanvraag)                €15,-

KAARTEN BESTELLEN kaarten@eindhovensmuziekcollectief.nl

Lees meer »

Eerste repetitie met Eindhovens Muziek Collectief voor TOP 2016

In de aanloop naar deTOP2016 concerten, repeteerden het Eindhovens Muziek Collectief en Theaterkoor STEM op 24 januari voor het eerst samen. Ook het combo dat een gedeelte van de begeleiding op zich zal nemen was aanwezig. Onder het genot van een hapje en een drankje maakten muzikanten en zangers kennis met elkaar waarna het tijd was voor de eerste muzikale activiteiten. Voor iedereen is dit een spannend moment omdat het dan duidelijk wordt hoe de arrangementen uiteindelijk gaan klinken. De gewenning duurde maar kort en al vlug leek het alsof zangers en muzikanten al jaren met elkaar samen speelden. De beide dirigenten waren na afloop dan ook bijzonder tevreden met de vorderingen en kijken vol vertrouwen uit naar de concerten. Deze vinden plaats op 11 en 12 juni in Theater de Schalm in Veldhoven. Hou deze data dus vrij!

Lees meer »

Wij zoeken tenoren!

STEM wil graag uitbreiden met enkele tenoren, de hoge mannenstemmen, om de balans binnen het koor te versterken.

Heb jij al ervaring en zoek je een nieuwe uitdaging? Of heb je juist nog nooit gezongen en wil je leren samenzingen en performen? Dan zoeken wij jou! Het is niet nodig om noten te kunnen lezen: met handige oefenbestanden leer je de liedjes op een eenvoudige manier . Tijdens de repetities op woensdagavond in De Gouden Leeuw in Sint-Oedenrode smeedt dirigent Mario Lamers de verschillende partijen samen tot een mooi muzikaal geheel.

 In juni 2016 zetten we samen met het Eindhovens Muziekcollectief een nieuwe voorstelling op de planken: De TOP2000. De eerste repetitie na de zomervakantie is op 2 september en STEM verwelkomt dan vanaf 19.30 uur graag enkele nieuwe tenoren! Dus mannen: aarzel niet langer en noteer deze datum in je agenda! Kom enkele weken vrijblijvend meedoen en ervaar hoe het is om onderdeel te zijn van Theaterkoor STEM: een muzikaal, inspirerend en creatief gezelschap . Daarna kun je besluiten om jouw stem definitief te verbinden aan STEM.

Heb je besloten om een keer mee te doen? Neem dan contact op met het koor via welkom@theaterkoorstem.nl.

Lees meer »

Geslaagd optreden Festival Amazing Colours

Het eerste optreden van theaterkoor STEM was geslaagd! De weergoden waren ons goed gezind, alhoewel het voor het optreden nog wel even behoorlijk regende. Het in groten getale opgekomen publiek genoot van de 5 koorstukken, de verbindende tekst, de gedichten en het stille spel van contactclown Kluns. De nieuwe flyer van STEM vond gretig aftrek. Hierin staat onder meer hoe je vriend van STEM kunt worden.

Wij hopen snel de foto's van het eerste optreden te kunnen publiceren. Die kun je dan vinden op de pagina Foto's van deze site.

Lees meer »

Optreden tijdens Festival Amazing Colours

Het koor, onder leiding van dirigent Mario Lamers, presenteert zich tijdens het Festival Amazing Colours in Sint-Oedenrode. Op zondag 21 juni a.s. vanaf 14.00 uur op het podium bij Mariendael in Sint-Oedenrode laten zij zien en vooral ook horen, dat zij aan  theatrale kwaliteiten en zangkracht niet hebben ingeboet.Met een selectie nummers uit de vorige vier producties, demonstreren zij dat de toekomstige gemeente Meierijstad met Theaterkoor STEM een flinke culturele aanwinst heeft gekregen.

Lees meer »

Marion Meulenbroeks overleden

 

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat op 54-jarige leeftijd Marion Meulenbroeks is overleden. Marion heeft jarenlang als koordeelnemer gezongen bij Theaterkoor Rooi en zij heeft - ondanks haar ziekte - ook deelgenomen aan de repetities bij Theaterkoor STEM. Op haar rouwkaart staat onder meer de volgende tekst: “Verenigingen, organisaties en koren waar ik bij ben geweest, weet dat ik het beste met jullie voor heb en intens van jullie heb genoten, van jullie muziek, zang en dans en vooral ook van jullie vriendschap” Wij wensen haar man Frans, de kinderen en verdere familie veel sterkte toe. Wij nemen zaterdag 13 juni afscheid van Marion, maar wij zullen haar vooral blijven herinneren als de warme persoonlijkheid die zij was. Wij zullen haar missen!

Lees meer »

Werkzaterdag

Op zaterdag 30 mei hield theaterkoor STEM haar eerste werkdag. Op weg naar haar eerste officiële optreden liet het koor aan de wethouder Cultuur van Sint-Oedenrode, vertegenwoordigers van sponsoren en het bestuur van theaterkoor Rooi zien (maar vooral horen) wat zij in de afgelopen twee maanden hebben bereikt. Op 21 juni tijdens het Festival Amazing Colours in Rooi zal STEM van zich laten horen.Tot die tijd wordt er ook hard gewerkt aan de nieuwe website!

Lees meer »

Eerste openbare repetitie

Vanavond was de eerste openbare repetitie van Theaterkoor STEM in de Gouden Leeuw in Sint Oedenrode. Een werkgroep, geïnitieerd door koordeelneemster Daniëlle Webber, heeft hard gewerkt om de doorstart mogelijk te maken. Daarom sneed zij samen met het bestuur de STEM-taart aan. Hierna startte koordirigent Mario Lamers de repetitie. Een beeldverslag is te vinden op de website van TV Meierij onder de kop 'Theaterkoor STEM gaat ervoor!'

Lees meer »