Theaterkoor Stem 'Terug in het Nieuws'

In het Eindhovens Dagblad van 2 januari 2021: Theaterkoor Stem 'terug in het nieuws'. Over het steeds weer moeten uitstellen van de voorstelling 'Vlucht Naar De Vrijheid'. Hoewel geschreven in de sfeer van de bevrijding in 1945 en 75 jaar vrijheid krijgt 'Vlucht Naar De Vrijheid' nu wel een heel andere betekenis. Maar zoals in het artikel gezegd: uitstel betekent geen afstel. We hebben goede hoop dat we de voorstelling in 2021 op de planken kunnen brengen. Wanneer precies? Dat hangt natuurlijk af van de ontwikkelingen maar we laten het u zo snel mogelijk weten!  Vooralsnog wensen bestuur en deelnemers van Theaterkoor Stem u allen een gelukkig, muzikaal maar bovenal gezond 2021!

Lees meer »

Helaas weer uitstel

Helaas! We hadden goede hoop dat we in maart 2021 onze voorstelling Vlucht naar de Vrijheid konden opvoeren in De Brink in Eerde. U heeft daar kaartjes voor gekocht, en daar zijn wij heel blij mee. Jammer genoeg zorgt de coronacrisis ervoor dat we de komende periode nog niet kunnen repeteren, en het is nog maar de vraag wanneer het weer veilig genoeg is voor ons theaterkoor om weer samen te zingen èn voor u op te treden. Ook u als bezoeker wil graag een mooie theatervoorstelling zien op een veilige manier.

Wij hebben daarom moeten besluiten om de opvoering van Vlucht naar de Vrijheid uit te stellen. Wij willen uiteraard de productie nog wel opvoeren, maar we weten nog niet wanneer!

Ieder theater, festival, museum of concertzaal hanteert hetzelfde beleid met betrekking tot restitutie. Kan een voorstelling niet verplaatst worden naar een nieuwe datum, dan ontvangt u het aankoopbedrag in de vorm van een voucher.  Als u Theaterkoor Stem wilt steunen, dan is het mogelijk uw kaartjes om te zetten in een donatie. Daarnaast blijft er de mogelijkheid je geld terug te vragen. Dit is geregeld in de landelijke afspraken van Bewaar je ticket, geniet later. Meer over deze regeling vindt u op www.bewaarjeticket.nl

Zij die al een kaartje hebben gekocht ontvangen binnenkort hierover een e-mail.

Lees meer »

Gulle gift Buurtschap Oud Rijsingen

Met de opbrengst van hun oud papier inzameling steunt buurtschap Oud Rijsingen uit Sint-Oedenrode elk jaar verschillende verenigingen, clubs en goede doelen acties. Dit weekend werd Theaterkoor Stem verblijd met een gulle gift van 400 euro als steun in de rug voor de voorstelling Vlucht naar de Vrijheid. De lockdown als gevolg van het coronavirus dwong het theaterkoor, drie dagen voor de première, de voorstelling een jaar uit te stellen. Naast de enorme teleurstelling voor iedereen die hier zoveel energie in heeft gestoken, zorgt dit ook financieel technisch gezien voor een tegenslag. Wij zijn dan ook heel blij met deze gift en willen buurtschap Oud Rijsingen middels deze weg enorm bedanken voor hun steun!

Dit weekend ontving onze voorzitter Eric Brugmans uit handen van Oud Rijsingen voorzitter Piet Klaasen de cheque van 400 euro tijdens een speciale bijeenkomst. Naast het theaterkoor kregen ook Toneelgroep Klavertje Vier, Stichting ‘Voor Elk Kind Een Sint’ en het Alpe d’Huez fietsinitiatief ‘BIG Challenge 1 Meierij’ ook een mooie bijdrage uitgereikt.

Foto: Hans van den Wijngaard

Lees meer »

Rabo ClubSupport van start!

Volgende week ( 5 okt) start de Rabobank weer met de jaarlijkse Rabo Clubsupport actie.  De Rabobank verdeelt op deze manier 200.000 euro onder meer dan 400 verenigingen in de regio. En de leden bepalen hoe! Door middel van een stemprocedure via de Rabo App of via Rabo Internetbankieren (heb je geen toegang tot één van beiden, dan ontvang je per mail een uniek stemcode om te stemmen via de website) kun je stemmen op je favoriete club. Mag ik je vragen om 2 van de 5 stemmen aan Theaterkoor Stem te geven? Juist in deze tijd, nu de culturele sector zwaar onder druk staat, is het van belang om verenigingen te steunen. Zij kunnen, weliswaar met de opgelegde beperkingen, voor afleiding zorgen om de zorgen van vandaag even te  vergeten.

Laat je stem niet verloren gaan. En weet je niet wat je met je stemmen moet doen, geef ons dan een seintje. Wij helpen je graag, ook met suggesties om je reststemmen te verdelen.

Alvast bedankt voor je steun!

Lees meer »

Start repetities nieuw koorseizoen

Woensdag 2 september trapten we af voor een nieuw koorseizoen. Anders dan anders, maar toch. Wel weer In het vertrouwde gemeenschapshuis de Brink. Met een compleet ingestudeerde show paraat, die erom schreeuwt om opgevoerd te worden. Maar dat duurt helaas nog even. Daarom storten we ons op nieuwe muziek. Want wij kijken vooruit. En hopelijk kijken jullie mee want ook wij hebben de steun van publiek nu heel hard nodig. Mooie woorden waren er van het bestuur, nieuwe leden werden welkom geheten (geïnteresseerden kunnen nog steeds aansluiten!) en na een stevige inzingsessie werden de partituren weer opgepakt.  En na afloop was iedereen het er over eens dat het heerlijk was om zo weer eens samen te zingen!

Lees meer »

Vlucht naar de Vrijheid verplaatst naar maart 2021

Helaas heeft Theaterkoor Stem moeten besluiten om de geplande voorstellingen van Vlucht naar de Vrijheid in oktober te verplaatsen. Het bestuur van Theaterkoor Stem laat weten: “Omdat er nog geen duidelijk zicht is op het laten plaatsvinden van onze voorstellingen in oktober en welke gevolgen de anderhalvemeterregel heeft voor het aantal bezoekers, hebben wij – in goede samenwerking met o.a. De Brink en Audio Foolen – nieuwe data kunnen vaststellen. “

 

Op 12, 13 en 14 maart 2021 wordt 'Vlucht naar de Vrijheid' uitgevoerd in De Brink in Eerde. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart om 20.00 uur en op zondag 14 maart om 14.00 uur. Mocht u al kaartjes hebben gekocht, dan blijven deze gewoon geldig volgens het volgende schema: kaartjes voor vrijdag 23 oktober zijn geldig voor vrijdag 12 maart. Kaartjes voor zaterdag 24 oktober zijn geldig voor zaterdag 13 maart, en kaartjes van zondag 25 oktober zijn geldig voor zondag 14 maart.  Mocht dit u niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met penningmeester@theaterkoorstem.nl waarna wij samen met u naar een alternatief kijken.

Lees meer »

Vlucht naar de Vrijheid nu in oktober

Ook wij willen de regels van de overheid en het RIVM met betrekking tot de bestrijding van het COVID-19 virus volgen. Omdat er nog geen duidelijk zicht is op het eventueel kunnen laten plaatsvinden van onze voorstellingen in juni, hebben wij – in goede samenwerking met o.a. De Brink en Audio Foolen – nieuwe data kunnen vaststellen.  

Op 23, 24 en 25 oktober wordt 'Vlucht naar de Vrijheid' uitgevoerd in De Brink in Eerde. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober om 20.00 uur en op zondag 25 oktober om 16.00 uur. Mocht u al kaartjes hebben gekocht, dan blijven deze gewoon geldig volgens het volgende schema: kaartjes voor donderdag 18 juni zijn geldig voor vrijdag 23 oktober. Kaartjes voor vrijdag 19 juni zijn geldig voor zaterdag 24 oktober, en kaartjes van zaterdag 20 juni zijn geldig voor zondag 25 oktober.  Mocht dit u niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met penningmeester@theaterkoorstem.nl waarna wij samen met u naar een alternatief kijken.

Lees meer »

'Vlucht naar de Vrijheid' uitgesteld.

Theaterkoor Stem heeft vanaf het begin van de corona-besmetting in Nederland de adviezen van het RIVM en de GGD gevolgd. Nu de autoriteiten het houden van evenementen waar veel mensen bijeenkomen, afraden en bij meer dan 1000 bezoekers zelfs verbieden, moet het bestuur helaas besluiten de geplande voorstellingen van Vlucht naar de Vrijheid in De Brink in Eerde op 13, 14 en 15 maart geen doorgang te laten vinden.  Wij gaan snel op zoek naar een alternatieve datum voor deze drie voorstellingen. Uw gekochte toegangskaartje blijft gewoon geldig. Zodra wij meer weten zullen wij u via onze website en Facebookpagina informeren.Lees meer »

De totstandkoming van 'Vlucht naar de Vrijheid'

In de MooiRooi krant van 22 jan is een interview met Mirjam Vermeulen, tekstschrijver, choreograaf en koordeelnemer, gepubliceerd over de totstandkoming van 'Vlucht naar de Vrijheid'. (https://www.mooirooi.nl/nieuws/cultuur/53276/de-totstandkoming-van-vlucht-naar-de-vrijheid-)Daarin vertelt Mirjam wat er zoal achter de schermen gebeurt voordat de eerste noot op 13 maart in de Brink in Eerde klinkt. Het hele interview is ook op deze site te lezen https://theaterkoorstem.nl/media/58

Lees meer »

Wijnsponsoractie ‘Vlucht naar de Vrijheid’

Er zijn heerlijke flessen wijn te koop waarvan de opbrengt ten goede komt aan ‘Vlucht naar de Vrijheid’, de nieuwe productie van Theaterkoor Stem. Op deze manier geniet u van een heerlijke wijn terwijl u ook een bijdrage levert aan het tot stand komen van deze productie. We hebben drie uitstekende wijnen geselecteerd: een Montaignan Syrah (rood) en Chardonnay (wit) uit 2018 (Regio Languedoc-Roussillon Zuid-Frankrijk) en een Prosecco Spumante extra dry uit Veneto (Italië). De rode en witte wijn kosten €6,49 per fles en de Prosecco kost €7,69 per fles. Bestellen van deze kan via secretariaat@theaterkoorstem.nl

Lees meer »

SINT EN PIET OP BEZOEK?

Vindt u het leuk om Sinterklaas en/of twee Pieten te ontvangen? Gezellig bij u thuis, op school, de vereniging of op het werk? Theaterkoor Stem helpt Sinterklaas met zijn bezoeken. Voor meer informatie en het maken van reserveringen stuur een e-mail naar: sint@theaterkoorstem.nl We mailen u terug met opgave van de mogelijkheden en de kosten.

De opbrengst wordt gebruikt voor de financiering van de nieuwe productie van Theaterkoor Stem ‘Vlucht naar de Vrijheid’

Lees meer »

Dineren met Theaterkoor Stem

Theaterkoor Stem organiseert in samenwerking met restaurant de Beleving in Sint-Oedenrode een culinaire avond op donderdagavond 7 november as. Tijdens deze avond kunt u genieten van een speciaal samengesteld 4-gangen diner.

Leuke bijkomstigheid is dat de opbrengst ten goede komt aan de voorstelling ‘Vlucht naar de vrijheid’. Theaterkoor Stem zal op 13,14&15maart 2020 in De Brink in Eerde de voorstelling op de planken brengen. Meer informatie is te vinden op deze website op stemdiner.

Reserveren kan via stemdiner@theaterkoorstem.nl of download hier direct het inschrijfformulier

Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt! Aanmelden kan tot 30 oktober 2019.

Lees meer »

Presentatie logo 'Vlucht naar de Vrijheid'

Tijdens de eerste repetitie na de vakantie is het logo van de nieuwe productie gepresenteerd. En daarbij hoort natuurlijk taart! Het logo is ontworpen door Maarten van Uittert van Mrtn-Sign in Sint-Oedenrode. Komende maanden wordt gestart met de spelrepetities onder leiding van regisseur Anne-Sofie van der Weijden. Daarnaast staan er verschillende activiteiten op het programma om de broodnodige financiële middelen te vergaren die nodig zijn om een productie als deze rond te krijgen. Zo zal er op 7 november a.s. een sponsordiner worden georganiseerd, is er in de maand september de Jumbo statiegeldactie, Rabo Clubsupport en staat er een wijnactie op stapel. Samen met verschillende werkzondagen en extra repetities met het combo is de agenda voor alle betrokkenen de komende maanden meer dan gevuld! De kaartverkoop voor deze voorstelling (13-14-15 maart 2020, de Brink, Eerde) start begin december. Hou daarvoor onze website en de Facebookpagina in de gaten.  

Lees meer »

Theaterkoor Stem zingt op Bevrijdingsfeest: Dansen voor de Vrijheid

In het kader van ‘Remember September’, waarbij wordt herdacht dat Zuid-Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd, wordt op 14 en 15 september a.s. het bevrijdingsfeest 'Dansen voor de Vrijheid' georganiseerd. Gedurende deze 2 dagen verzorgen lokale muziek en zangverenigingen doorlopend optredens op het podium voor de Sint Martinuskerk in het centrum van Sint-Oedenrode. Op zondag 15 september is vanaf 16:00u het podium voor Theaterkoor Stem. Het koor zingt dan een aantal liedjes uit de nieuwe muziektheatervoorstelling ‘Vlucht naar de Vrijheid’ die wordt uitgevoerd op 13, 14 en 15 maart 2020 in de Brink in Eerde.

Lees meer »

Statiegeldactie JUMBO St-Oedenrode

 In de maand september kunt u uw statiegeldbon van de JUMBO Sint-Oedenrode Centrum doneren aan Theaterkoor Stem. Hiermee helpt u de nieuwe productie 'Vlucht naar de Vrijheid' mogelijk te maken. Deze avondvullende muziektheatervoorstelling wordt uitgevoerd op 13, 14 en 15 maart 2020 in De Brink in Eerde.

Lees meer »

Theaterkoor Stem op de Hartemèrt Schijndel

U kunt Theaterkoor Stem zondag 25 augustus ontmoeten bij de kraam van het koor op de Hartemèrt in Schijndel. Voor deze gelegenheid is de kraam ingericht in het thema van Hartemèrt: Bevrijding. Dit thema sluit uitstekend aan bij de rode draad van de nieuwe show van Theaterkoor Stem ‘Vlucht naar de Vrijheid’ die in maart 2020 op de planken staat.

Theaterkoor Stem zal u tijdens de Hartemèrt verrassen met straattheater, u kunt op de foto en er worden diverse artikelen verkocht om geld in te zamelen voor de nieuwe voorstelling. Doe mee aan het “raad en win-spel” van het koor en win vrijkaartjes voor de nieuwe voorstelling.

Lees meer »

Theaterkoor Stem laat zich zien!

Op zondag 23 juni (10-17u) is het weer jaarmarkt in Sint-Oedenrode. U kunt Theaterkoor Stem daar ook ontmoeten bij de kraam van het koor.Zij zullen u verrassen met straattheater, u kunt op de foto en er worden diverse artikelen verkocht om geld in te zamelen voor de nieuwe voorstelling. Als u meedoet aan het “raad en win-spel” van het koor dan kunt u als klap op de vuurpijl kaartjes winnen voor de nieuwe voorstelling.

Lees meer »

Onze regisseur

Wij zijn blij te kunnen melden dat we een regisseur hebben gevonden voor onze nieuwe productie Vlucht naar de vrijheid; Anne-Sofie van der Weijden. Zij stelt zich op deze pagina voor.

Lees meer »

Opbrengst actie Jumbo Sint-Oedenrode centrum

De eerste twee maanden van dit jaar heeft Theaterlkoor Stem een box mogen plaatsen in de Jumbo supermarkt in Sint Oedenrode centrum bij de automaat voor het inleveren van statiegeldemballage. Onlangs ontvingen wij de opbrengst van deze actie: ruim € 110! Wij zijn de manager van de supermarkt dankbaar voor deze mogelijkheid!

 

Lees meer »

Presentatie: 'Vlucht Naar De Vrijheid!'

Theaterkoor Stem heeft zondagmiddag 27 januari in de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode haar nieuwe productie 'Vlucht Naar De vrijheid!' gepresenteerd. Opgewarmd door het energieke zangkoor Love4Music uit Veghel genoot het talrijke publiek van nieuwe liedjes die voor het eerst door het koor in het openbaar ten gehore werden gebracht. Ook passeerden enkele oude nummers de revue. De nieuwe productie is een - wederom zelfgeschreven - theatershow over het thema vrijheid. Het verhaal, opgebouwd rondom ca. 20 bekende songs, neemt je mee naar “Escape Double Twenty”; een net “in een nieuw jasje gestoken” bedrijf met een geheel nieuw concept:

Twee groepen gaan met elkaar de strijd aan om zo snel mogelijk uit meerdere escape rooms te ontsnappen. Degene die als eerste van zijn groep met zijn hele groep uit de laatste escaperoom stapt, wint twee weken betaald verlof!

Robert ziet het helemaal zitten en probeert zijn collega- leerkrachten warm te maken voor dit teambuildingsavontuur. Zo moeilijk kan het toch niet zijn… als je maar gebruik maakt van elkaars kwaliteiten komt het vast in orde! Maar of sarcasme, impulsiviteit en zwijgzaamheid nu de kwaliteiten zijn, die hij in gedachten had…?

Bij de groep vrienden loopt de samenwerking ook allesbehalve op rolletjes. Wie had gedacht dat het thema: Vlucht naar de vrijheid je heen en weer zou slingeren tussen heden en oorlogsverleden? Of dat je letterlijk ervaren zou, wat je liever vergeten was? De vrienden leren elkaar op een andere manier kennen, hetgeen een heleboel nieuwe vragen oproept. Vragen die je liever onbeantwoord laat…

Als er dan ook nog een onverwachtse wending plaats vindt en zelfs de medewerkers van Escape Double Twenty het overzicht verliezen, is de chaos compleet! Reden genoeg voor grappige, ontroerende, verstillende en verrassende momenten waarin alles en iedereen (zowel muzikaal als theatraal} mee genomen wordt in de Vlucht Naar De vrijheid!&nbsp...

Lees meer »

Presentatie nieuwe productie

Het succes van de productie ‘Boeiende Buren’ heeft Theaterkoor Stem enorm gemotiveerd om snel met een nieuw programma te komen. Het vele werk achter de schermen dat zo’n theatershow vergt heeft erin geresulteerd dat er na het optreden op Rooi Volkoren met de repetities voor de nieuwe show is gestart. Op zondag 27 januari verzorgt het theaterkoor samen met gospelkoor Lov4Music uit Veghel een muzikale middag op de Gasthuishoeve in (Kremselen 2, Sint-Oedenrode, aanvang 14:00 uur, toegang gratis). Tijdens dit optreden onthult Theaterkoor Stem de plannen voor de nieuwe productie die in maart 2020 uitgevoerd wordt. Naast liedjes uit ‘Boeiende Buren’ brengt het koor ook enkele liedjes uit de nieuwe productie - die de titel ‘Vlucht Naar De Vrijheid’ draagt - ten gehore. Deze zelfgeschreven theatershow staat in het teken van 75 jaar vrijheid en de bevrijding van Nederland.

Lees meer »

Indoor Kerstmarkt Meierijstad

Op zondag 9 december 2018 organiseert de Brink in Eerde een indoor kerstmarkt! Op deze sfeervolle markt kunt u volop shoppen maar ook genieten van zang, dans en lekker eten! Theaterkoor Stem is daar aanwezig. Wij bieden u de gelegenheid om zelf Kerststukjes te maken onder deskundige begeleiding. Ook maken wij promotie  voor de nieuwe productie die in het voorjaar van 2020 wordt uitgevoerd.

Lees meer »

Stemweken Rabo Clubkas Campagne begonnen!

Vandaag vallen de stemformulieren voor de Clubkas Campagne op de mat bij de leden van de Rabobank Hart van de Meierij. Laat Theaterkoor Stem meedelen in deze prachtige gift van de Rabobank. Want het maken van mooie theaterproducties kost veel geld.  Voor elke productie werken we erg hard om dit geld bijeen te krijgen maar we zijn ook erg blij met het initiatief van de Rabobank. Zodat we kunnen doen waar we van dromen: MUZIEKTHEATER MAKEN!

Ben je lid van de Rabobank? Breng dan je stem uit via https://www.clubkascampagne.nl/hvdm/clubkascampagne.  Laat je stem niet verloren gaan en steun Theaterkoor Stem in het realiseren van de nieuwe productie

Ben je zelf geen lid maar ken je mensen die dat wel zijn? Vraag hen om Theaterkoor Stem te steunen.

Lees meer »

Een stem voor Stem

Help mee de nieuwe productie van Theaterkoor Stem financieel mogelijk te maken!

Ook dit jaar organiseert Rabobank Hart van De Meierij dé donatie-actie voor verenigingen en stichtingen om een mooie financiële bijdrage te kunnen ontvangen. Theaterkoor Stem doet mee om de nieuwe productie, die in het voorjaar van 2020 gepland staat, mogelijk te maken. Deze productie staat in het teken van bevrijding en vrijheid want in dat jaar is het 75 jaar geleden dat er in Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Als lid van de Rabobank Hart van De Meierij mag je tijdens deze Rabobank Clubkas Campagne stemmen op clubs die je een warm hart toedraagt. Ben je lid van de Rabobank Hart van De Meierij? Steun ons dan door je stem aan Stem te geven in de periode van 15-29 november!

Lees meer »

Nieuwe deelnemers gezocht!

De samenstelling van ons koor verandert met iedere productie maar de basis wordt gevormd door een groep van ca. 35 enthousiaste deelnemers uit Meierijstad en omstreken. Na ‘Boeiende Buren’ is er al volop gewerkt aan het raamwerk van de nieuwe productie en hiermee gaan we na 7 oktober aan de slag. De planning is dat de nieuwe theatershow in het voorjaar van 2020 op de planken staat. Het is dan 75 jaar geleden dat er in Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. De nieuwe productie staat dan ook in het thema van de bevrijding en 75 jaar vrijheid.

Voor deze productie kunnen we in de meeste stemgroepen versterking gebruiken. Met name bij de hoge sopranen en de mannen zijn er vacatures. Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Kom dan een keer vrijblijvend kijken/luisteren/zingen bij een gewone repetitie. Wij repeteren elke week op woensdagavond in De Brink in Eerde (19.45- 22.15u).

Meld je hiervoor wel even aan via een mail bij het secretariaat (secretariaat@theaterkoorstem.nl). Wij zorgen dan voor de ontvangst, begeleiding en nadere uitleg tijdens de repetitie. Meer informatie over het theaterkoor en onze vorig producties vind je op deze website en op Facebook.

Lees meer »

Theaterkoor Stem op Rooi Vol Koren

Theaterkoor Stem is ook te zien en horen op het Rooi Vol Koren Festival op 7 oktober as in Sint-Oedenrode. Om 11:30u (Raadzaal Kasteel-Raadhuis Dommelrode), 14:30u (binnenpodium Mariëndael) en 15:30u (buitenpodium Kerkplein) laten wij u nogmaals genieten van de mooiste nummers uit onze theatershow ‘Boeiende Buren’. Daarmee sluiten we dit project definitief af en gaan ons vol richten op het nieuwe project dat in het voorjaar van 2020 in première gaat. Deze opnieuw zelfgeschreven theatershow staat in het teken van de bevrijding van Nederland waardoor in dat jaar 75 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Voor actuele informatie over ons optreden en dat van alle andere koren: download de Rooi Vol Koren app in the Apple App Store of the Google Play Store!

Lees meer »

Start repetities

Na een lange vakantie zijn de repetities van Theaterkoor Stem weer gestart. Dat was meteen de vuurdoop van onze nieuwe dirigent en muzikaal leider Wim Reijnders. Ook zijn wij heel blij dat Doré van Deijk ons voortaan op de repetities zal begeleiden op de piano.

Onze eerste missie? Een spetterend optreden verzorgen op Rooi Volkoren op 7 oktober a.s. Hou deze pagina en onze website in de gaten voor meer nieuws hierover. Daar zal ook op korte termijn een tipje van de sluier worden opgelicht over het nieuwe project van Theaterkoor Stem. De plannen hiervoor zijn in een vergevorderd stadium en binnen de verschillende stemgroepen is ruimte voor nieuwe deelnemers.

Lees meer »

Wij zoeken een nieuwe muzikale leider

Theaterkoor Stem is op zoek naar een muzikaal leider! Zo'n 35 koorleden staan te trappelen om na het succes van Boeiende Buren te beginnen met een nieuw project.  Hebt u interesse in deze functie, dan kunt u een mail sturen naar nieuwedirigent@theaterkoorstem.nl zodat wij u van informatie kunnen voorzien! Wij vinden het heel fijn als onze nieuwe dirigent eind mei zou kunnen beginnen!

Lees meer »

Gelukkig hebben we de foto's nog!

En toen was het allemaal alweer voorbij. Wat een weekend! De eerste productie van Theaterkoor Stem was een groot succes. Volle zalen, enthousiaste reacties en complimenten. De cast en crew waren drie dagen in euforische stemming. Wat rest zijn mooie en ontroerende herinneringen aan een theatershow die zelfs onze verwachtingen heeft overtroffen.We willen iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om deze productie te realiseren: sponsors, Ebert van Wanrooij en De Brink, Foolen Licht en Geluid, cast, crew, muzikanten, artistieke leiding, bestuur, vrijwilligers. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Die zullen we komende tijd met enige regelmaat posten op onze facebook pagina om lekker te kunnen na genieten van een fantastische show. Hou deze facebook pagina en onze website ook in de gaten voor nieuws en toekomstplannen van Theaterkoor Stem!

Lees meer »

Aanvangstijd avondvoorstelling

Abusievelijk is in enkele media de aanvangstijd van 20.30 uur vermeld voor de avondvoorstelling van Boeiende Buren. Dit is echter 20.15 uur. De middagvoorstelling op zondag begint om 14.30 uur

Lees meer »

Boeiende Buren Diner

Beleef een gezellig avondje uit met Theaterkoor Stem bij De Beleving in Sint Oedenrode! U sponsort door de aankoop van één of meerdere couverts het Theaterkoor en maakt hiermee de productie Boeiende Buren mogelijk! Genieten van een heerlijk 4-gangen menu en genieten van een muzikale avond? Dat kan samen met ons in De Beleving op donderdagavond 1 februari aanstaande!  Lees hier meer over deze unieke avond!

Lees meer »

Indoor Kerstmarkt Meierijstad

Op 10 december is Theaterkoor Stem met een eigen kraam aanwezig op de 2e Indoor Kerstmarkt Meierijstad in  De Brink in Eerde. Daar zullen zelfgemaakte kerststukjes worden verkocht en zijn er verschillende andere activiteiten ter ondersteuning van het nieuwe project 'Boeiende Buren'.

Lees meer »

Optreden ZEV interactief 2017

Voor een theaterkoor zijn tussentijdse optredens een goede graadmeter om te kijken hoe het staat met de voorbereidingen voor een nieuwe show. Afgelopen zaterdag trad theaterkoor Stem op tijdens ZEV Interactief 2017 in Vierlingsbeek. Een muzikale avond waar 4 koren die allemaal gedirigeerd worden door Nancy Meijer een kort optreden verzorgden met als thema ‘Let Me Entertain You’. En een feestje werd het. Het optreden van Theaterkoor Stem was van hoog niveau en viel in de smaak bij het publiek. Dat schept verwachtingen voor de nieuwe productie die in maart 2018 in première gaat!

Lees meer »

Werkdag 15 oktober

In de aanloop naar een nieuwe productie moet er veel gerepeteerd worden. Omdat de woensdagavond repetities meestal in het teken van zang staan, moet er extra gerepeteerd worden op choreo en spel. Daarvoor zijn de werkdagen. Met enige regelmaat is het theaterkoor in het weekend een hele dag te vinden in de vaste oefenruimte in gemeenschapshuis ‘De Brink’ in Eerde. Zondag 15 okt was de eerste in een reeks van werkdagen. Buiten was het zonnig en warm maar binnen werd er hard gewerkt aan zang, dans en spel. Onder leiding van regisseuse Wim Wijnakker en dirigente Nancy Meijer worden de grote koornummers ‘gezet’ en krijgt de hele theatershow langzaam vorm.

Lees meer »

Pubquiz en dienstenveiling op 10 juni

Op zaterdag 10 juni a.s. wordt in Gemeenschapshuis De Brink in Eerde een grandioze pubquiz en goederen/dienstenveiling gehouden. De inloop en inschrijving is van 19.30 tot 20 uur. Tot rond de klok van 23 uur zal afwisselend de pubquiz en de goederen/dienstenveiling worden gehouden. Theaterkoor Stem brengt tijdens de pauzes ook enkele nummers uit hun nieuwe produktie 'Boeiende Buren'.  U mag dit niet missen! Wij vragen een bijdrage van € 3 per persoon. De opbrengst van deze - vooral ook gezellige - avond komt geheel ten goede aan de voorstelling die het theaterkoor in maart 2018 op de planken gaat brengen. U kunt zch opgeven voor de pubquiz door een mail te sturen naar pubquiz@theaterkoorstem.nl

Op onze Facebookpagina vindt u regelmatig updates van nieuwe goederen en diensten die onder de hamer komen!

Lees meer »

Open repetitie op 15 maart a.s.

Op woensdag 15 maart a.s. houdt Theaterkoor Stem een open repetitie. Het koor zoekt de laatste aanvullingen om precies een jaar later te komen tot een splinternieuwe voorstelling met zang, toneel, dans en veel audiovisuele elementen. De titel en het draaiboek staan in de grondverf en de liedkeuzes zijn gemaakt. Met name voor de bas- en sopraanpartij zoekt het koor nog versterking.

Tijdens de open repetitie kunnen belangstellenden zien en horen hoe er wordt geoefend. Meedoen is ook geen probleem. De locatie is gemeenschapshuis De Brink in Eerde, Sint Antoniusplein 7. Aanvangstijd is 19.45 uur en het duurt tot 22.15 uur. Aanmelden graag voor 11 maart via aanmelden@theaterkoorstem.nl. Kijk ook eens op onze website www.theaterkoorstem.nl. Een tipje van de sluier: de voorstelling verbindt alle inwoners van Meierijstad met plaatsgebonden wetenswaardigheden, lief en leed, roldoorbrekende en verrassende veranderingen en de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer »

Rooi vol Koren

Theaterkoor Stem neemt deel aan het evenement Rooi vol Koren, dat op 16 oktober a.s. wordt gehouden in het centrum van Sint-Oedenrode. Stem treedt om 13.00 en om 14.30 uur op op het binnenpodium van de Beurs. Meer informatie over Rooi vol Koren is te vinden op hun website.

Lees meer »

Stichting op zoek naar uitbreiding bestuur

Theaterkoor Stem is een ambitieus koor dat zich richt op de toekomstige gemeente Meierijstad (Sint-Oedenrode, Schijndel, Veghel). Stem heeft net de TOP2016 afgerond , een uitvoering samen met het Eindhoven’s Muziek Collectief, dat op 11 en 12 juni jongstleden plaats vond in theater de Schalm in Veldhoven. Lees daarover meer op onze Facebookpagina.

Voor haar nieuwe productie heeft het koor grootse plannen. Om die plannen werkelijkheid te laten worden kan de stichting een uitbreiding van het bestuur gebruiken. Wij denken daarbij aan enthousiaste muziek- en theaterliefhebbers uit Schijndel, Veghel of Sint-Oedenrode. Wij zoeken een drietal gegadigden. Over de te verdelen functies binnen het bestuur worden we het vast wel eens! Mocht iemand zin en tijd hebben om theaterkoor Stem te brengen naar een mooie nieuwe productie, dan gaan we graag in gesprek met je.

Stuur een e-mail naar voorzitter@theaterkoorstem.nl of – beter nog – bel voor meer informatie met voorzitter Jos Kaldenhoven op 0622546358.

Lees meer »

TOP2016 de kaartverkoop

Op 11 en 12 juni 2016 staat het Eindhovens Muziekcollectief samen met Theaterkoor Stem en Step by Step in Theater De Schalm in Veldhoven met EM’s Top 2016. De TOP 2000 is een jaarlijks terugkerend radiofenomeen: aan het einde van het jaar worden de 2000 favoriete nummers van radioluisteraars gedraaid.

Geïnspireerd hierdoor brengen  Eindhovens Muziekcollectief en Theaterkoor Stem hun favoriete 32 nummers op de planken. Er is ruimte om te dansen en mee te zingen met de nummers van vroeger en nu.

Kom jij kijken naar onze Top 2016?

De voorstellingen zijn op:

Zaterdag       11 juni                       20.15 uur

Zondag          12 juni                       14.00 uur

De kaarten kosten:

Staanplaatsen                                €15,-

Zitplaatsen (op aanvraag)                €15,-

KAARTEN BESTELLEN kaarten@eindhovensmuziekcollectief.nl

Lees meer »

Eerste repetitie met Eindhovens Muziek Collectief voor TOP 2016

In de aanloop naar deTOP2016 concerten, repeteerden het Eindhovens Muziek Collectief en Theaterkoor STEM op 24 januari voor het eerst samen. Ook het combo dat een gedeelte van de begeleiding op zich zal nemen was aanwezig. Onder het genot van een hapje en een drankje maakten muzikanten en zangers kennis met elkaar waarna het tijd was voor de eerste muzikale activiteiten. Voor iedereen is dit een spannend moment omdat het dan duidelijk wordt hoe de arrangementen uiteindelijk gaan klinken. De gewenning duurde maar kort en al vlug leek het alsof zangers en muzikanten al jaren met elkaar samen speelden. De beide dirigenten waren na afloop dan ook bijzonder tevreden met de vorderingen en kijken vol vertrouwen uit naar de concerten. Deze vinden plaats op 11 en 12 juni in Theater de Schalm in Veldhoven. Hou deze data dus vrij!

Lees meer »

Wij zoeken tenoren!

STEM wil graag uitbreiden met enkele tenoren, de hoge mannenstemmen, om de balans binnen het koor te versterken.

Heb jij al ervaring en zoek je een nieuwe uitdaging? Of heb je juist nog nooit gezongen en wil je leren samenzingen en performen? Dan zoeken wij jou! Het is niet nodig om noten te kunnen lezen: met handige oefenbestanden leer je de liedjes op een eenvoudige manier . Tijdens de repetities op woensdagavond in De Gouden Leeuw in Sint-Oedenrode smeedt dirigent Mario Lamers de verschillende partijen samen tot een mooi muzikaal geheel.

 In juni 2016 zetten we samen met het Eindhovens Muziekcollectief een nieuwe voorstelling op de planken: De TOP2000. De eerste repetitie na de zomervakantie is op 2 september en STEM verwelkomt dan vanaf 19.30 uur graag enkele nieuwe tenoren! Dus mannen: aarzel niet langer en noteer deze datum in je agenda! Kom enkele weken vrijblijvend meedoen en ervaar hoe het is om onderdeel te zijn van Theaterkoor STEM: een muzikaal, inspirerend en creatief gezelschap . Daarna kun je besluiten om jouw stem definitief te verbinden aan STEM.

Heb je besloten om een keer mee te doen? Neem dan contact op met het koor via welkom@theaterkoorstem.nl.

Lees meer »

Geslaagd optreden Festival Amazing Colours

Het eerste optreden van theaterkoor STEM was geslaagd! De weergoden waren ons goed gezind, alhoewel het voor het optreden nog wel even behoorlijk regende. Het in groten getale opgekomen publiek genoot van de 5 koorstukken, de verbindende tekst, de gedichten en het stille spel van contactclown Kluns. De nieuwe flyer van STEM vond gretig aftrek. Hierin staat onder meer hoe je vriend van STEM kunt worden.

Wij hopen snel de foto's van het eerste optreden te kunnen publiceren. Die kun je dan vinden op de pagina Foto's van deze site.

Lees meer »

Optreden tijdens Festival Amazing Colours

Het koor, onder leiding van dirigent Mario Lamers, presenteert zich tijdens het Festival Amazing Colours in Sint-Oedenrode. Op zondag 21 juni a.s. vanaf 14.00 uur op het podium bij Mariendael in Sint-Oedenrode laten zij zien en vooral ook horen, dat zij aan  theatrale kwaliteiten en zangkracht niet hebben ingeboet.Met een selectie nummers uit de vorige vier producties, demonstreren zij dat de toekomstige gemeente Meierijstad met Theaterkoor STEM een flinke culturele aanwinst heeft gekregen.

Lees meer »

Marion Meulenbroeks overleden

 

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat op 54-jarige leeftijd Marion Meulenbroeks is overleden. Marion heeft jarenlang als koordeelnemer gezongen bij Theaterkoor Rooi en zij heeft - ondanks haar ziekte - ook deelgenomen aan de repetities bij Theaterkoor STEM. Op haar rouwkaart staat onder meer de volgende tekst: “Verenigingen, organisaties en koren waar ik bij ben geweest, weet dat ik het beste met jullie voor heb en intens van jullie heb genoten, van jullie muziek, zang en dans en vooral ook van jullie vriendschap” Wij wensen haar man Frans, de kinderen en verdere familie veel sterkte toe. Wij nemen zaterdag 13 juni afscheid van Marion, maar wij zullen haar vooral blijven herinneren als de warme persoonlijkheid die zij was. Wij zullen haar missen!

Lees meer »

Werkzaterdag

Op zaterdag 30 mei hield theaterkoor STEM haar eerste werkdag. Op weg naar haar eerste officiële optreden liet het koor aan de wethouder Cultuur van Sint-Oedenrode, vertegenwoordigers van sponsoren en het bestuur van theaterkoor Rooi zien (maar vooral horen) wat zij in de afgelopen twee maanden hebben bereikt. Op 21 juni tijdens het Festival Amazing Colours in Rooi zal STEM van zich laten horen.Tot die tijd wordt er ook hard gewerkt aan de nieuwe website!

Lees meer »

Eerste openbare repetitie

Vanavond was de eerste openbare repetitie van Theaterkoor STEM in de Gouden Leeuw in Sint Oedenrode. Een werkgroep, geïnitieerd door koordeelneemster Daniëlle Webber, heeft hard gewerkt om de doorstart mogelijk te maken. Daarom sneed zij samen met het bestuur de STEM-taart aan. Hierna startte koordirigent Mario Lamers de repetitie. Een beeldverslag is te vinden op de website van TV Meierij onder de kop 'Theaterkoor STEM gaat ervoor!'

Lees meer »