Presentatie: 'Vlucht Naar De Vrijheid!'

Theaterkoor Stem heeft zondagmiddag 27 januari in de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode haar nieuwe productie 'Vlucht Naar De vrijheid!' gepresenteerd. Opgewarmd door het energieke zangkoor Love4Music uit Veghel genoot het talrijke publiek van nieuwe liedjes die voor het eerst door het koor in het openbaar ten gehore werden gebracht. Ook passeerden enkele oude nummers de revue. 
De nieuwe productie is een - wederom zelfgeschreven - theatershow over het thema vrijheid. 
Het verhaal, opgebouwd rondom ca. 20 bekende songs, neemt je mee naar “Escape Double Twenty”; een net “in een nieuw jasje gestoken” bedrijf met een geheel nieuw concept:

Twee groepen gaan met elkaar de strijd aan om zo snel mogelijk uit meerdere escape rooms te ontsnappen. Degene die als eerste van zijn groep met zijn hele groep uit de laatste escaperoom stapt, wint twee weken betaald verlof!

Robert ziet het helemaal zitten en probeert zijn collega- leerkrachten warm te maken voor dit teambuildingsavontuur. Zo moeilijk kan het toch niet zijn… als je maar gebruik maakt van elkaars kwaliteiten komt het vast in orde! Maar of sarcasme, impulsiviteit en zwijgzaamheid nu de kwaliteiten zijn, die hij in gedachten had…?

Bij de groep vrienden loopt de samenwerking ook allesbehalve op rolletjes. Wie had gedacht dat het thema: Vlucht naar de vrijheid je heen en weer zou slingeren tussen heden en oorlogsverleden? Of dat je letterlijk ervaren zou, wat je liever vergeten was? De vrienden leren elkaar op een andere manier kennen, hetgeen een heleboel nieuwe vragen oproept. Vragen die je liever onbeantwoord laat…

Als er dan ook nog een onverwachtse wending plaats vindt en zelfs de medewerkers van Escape Double Twenty het overzicht verliezen, is de chaos compleet! Reden genoeg voor grappige, ontroerende, verstillende en verrassende momenten waarin alles en iedereen (zowel muzikaal als theatraal} mee genomen wordt in de Vlucht Naar De vrijheid! 
De uitvoeringen staan gepland op 13, 14 en 15 maart 2020 in De Brink in Eerde